MeijsNatuurBoeken

Specialist in wilde flora en fauna

Details

In winkelwagen plaatsen
Titel Veldgids Nederlandse Flora - planten determineren, meer dan 2000 soorten - herkenning en determinatie - compleet voor Nederland
AuteursEggelte, Henk
UitgeverKnnv
Prijs € 43,95
TaalNederlands;
Jaar van uitgifte2016, 10e druk
ISBN978-90-5011-491-2
480 pagina′s

Zie voor voorbeeldpagina's: Klik hier

Compleet herzien én in een nieuw jasje gestoken. Met deze flora - al weer de 9e druk! - breng je zonder al te veel voorkennis meer dan 2000 soorten makkelijk op naam. De verschillen zijn in één oogopslag duidelijk. Ideaal voor beginners en gevorderden!

methode - compact en betrouwbaar - ideaal voor beginners

Wilde planten van Nederland herkennen

Met deze geïllustreerde flora van Nederland breng je alle Nederlandse wilde plantensoorten - zonder al te veel voorkennis - snel en makkelijk op naam aan de hand van een nieuwe methode.

De determinatiesleutels zijn - vergeleken met andere flora's - compact en overzichtelijk. Steeds is duidelijk zichtbaar wat onderscheidende en wat aanvullende kenmerken zijn. Ook is er gebruik gemaakt van duidelijk waarneembare, bij voorkeur vegetatieve kenmerken. Dit is handig voor beginners die zonder al te veel botanische voorkennis aan de slag kunnen.

Iedereen leert snel met deze flora werken en ook ‘moeilijke’ groepen blijken toegankelijk. Voor gevorderden is er het voordeel dat kenmerkende verschillen tussen soorten in een oogopslag terug te vinden zijn. Vooral in het veld is dat zeer handig.

• complete determinatiegids voor alle wilde planten van Nederland
• compacte sleutels op basis van duidelijk waarneembare kenmerken
• inclusief 2000 lijntekeningen van alle soorten
• kenmerken, zeldzaamheid, grootte, bloeitijd en voorkomen in landschapstypen en milieu
• register met de wetenschappelijke, familie- en geslachtsnamen

Een prettige én betrouwbare determinatiegids voor beginners en gevorderden.