MeijsNatuurBoeken

Specialist in wilde flora en fauna

Details

In winkelwagen plaatsen
Titel Australische vogels
AuteursBinsbergen Jip; Achsa
Uitgever 
Prijs € 29,95
TaalNederlands;
Jaar van uitgifte 
ISBN9789050115537
160 pagina′s

Zie voor voorbeeldpagina's: Klik hier

In de eerste helft van de negentiende eeuw reisde de Britse uitgever en ornitholoog John Gould samen met zijn gezin naar Australië, met als doel zoveel mogelijk vogels te verzamelen voor zijn grote boekenserie The Birds of Australia. De serie is, mede door de kwaliteit van de afbeeldingen en de druktechnieken, een monument van de negentiende-eeuwse ornithologie.

Kunstenaar Jacques Grégoire (1961) reisde anderhalve eeuw na John Gould voor het eerst door Australië, en raakte in de ban van het land en 'zijn' vogels. Sinds deze eerste kennismaking legt hij ze op systematische en artistieke wijze vast op het doek.

In Australische vogels worden de beelden van Gould en Grégoire voor het eerst bijeengebracht. Beide kunstenaars hanteren een geheel eigen stijl; toch versterken hun beelden en begeleidende teksten elkaar en brengen ze gezamenlijk een ode aan de vogels van Australië.

De vogels in dit boek zijn gerangschikt naar de verschillende biotopen in Australië waar ze door Grégoire voor het eerst zijn aangetroffen. Ze zijn genummerd van 1 tot 62, achter het nummer vind je eerst de biotoop, dan de vindplaats en de datum. Na de Nederlandse naam worden de Engelse naam en de wetenschappelijke (Latijnse) naam gegeven, en de naam van degene die de vogel het eerst beschreven heeft.

Een prachtige uitgave voor liefhebbers van vogels, reizen en kunst. In samenwerking met Artis Bibliotheek.