MeijsNatuurBoeken

Specialist in wilde flora en fauna

Details

In winkelwagen plaatsen
Titel Veldgids Paddenstoelen deel II, Paddenstoelen herkennen & determineren
Auteurs Nico Dam, Thomas W. Kuyper
Uitgever 
Prijs € 40,95
TaalNederlands;
Jaar van uitgifte 
ISBN978-90-5011-591-9
432 pagina′s

Zie voor voorbeeldpagina's: Klik hier

Deze veldgids is het vervolg op de succesvolle Veldgids Paddenstoelen. In die laatste staan plaatjeszwammen en boleten centraal; de nieuwe Veldgids Paddenstoelen II behandelt de overige paddenstoelen: de beker-, buik-, gaatjes-, kern-, knots-, koraal-, korst-, stekel- en trilzwammen.

Deze nieuwe uitgave omvat circa 420 van de meest algemene soorten van Nederland. Het boek is gericht op de herkenning in het veld: het bevat gedetailleerde sleutels, maar daarnaast ook duidelijke foto’s.

Daarmee kunnen ook beginnende paddenstoelenliefhebbers de soorten op naam brengen. Het boek bevat tevens informatie over ecologie en verspreiding, en het bespreekt gelijkende soorten.

  • 420 Nederlandse soorten beker-, buik-, gaatjes-, kern-, knots-, koraal-, korst-, stekel- en trilzwammenpaddenstoelen doeltreffend herkennen
  • compacte soortbeschrijvingen: kenmerken, ecologie en verspreiding, gelijkende soorten
  • toegankelijke determinatiesleutels en duidelijke kleurenfoto’s
  • herkenning op basis van veldkenmerken
  • tips voor het determineren, verzamelen en fotograferen

Een rijk naslagwerk en een betrouwbare hulp voor thuis en in het veld. Ook verschenen: Veldgids Paddenstoelen deel 1: plaatjeszwammen en boleten

Nico Dam is fysicus, maar daarnaast al ruim 25 jaar fervent paddenstoelenkenner. Hij is onder andere mede-auteur van het Basisboek Paddenstoelen en de Veldgids Paddenstoelen.

Thomas W. Kuyper is hoogleraar aan Wageningen Universiteit, gespecialiseerd in paddenstoelen en schimmels. Hij werkt al meer dan 40 jaar aan paddenstoelen, en schreef ook mee aan het Basisboek Paddenstoelen en de Veldgids Paddenstoelen.