MeijsNatuurBoeken

Specialist in wilde flora en fauna

Details

In winkelwagen plaatsen
Titel Honingbijen, leefwijze en gedrag - de nieuwste inzichten - unieke foto's
AuteursTautz, Jürgen
Uitgever 
Prijs € 29,95
TaalNederlands;
Jaar van uitgifte2014 mei
ISBN978-90-5011-473-8
272 pagina′s

Honingbijen spreken van oudsher tot de verbeelding. Of het nu is als leverancier van honing, als grootmeester van de sociale organisatie in een complexe kolonie of als architect van indrukwekkende raatconstructies, ze hebben de mens altijd geboeid. En dankzij hun enorme prestaties bij het bestuiven van landbouwgewassen zijn bijen voor ons volstrekt onmisbaar. Des te alarmerender zijn recente ontwikkelingen van toenemende bijensterfte wereldwijd.

Wat zijn toch de geheimen van dit fascinerende insect? Onderzoekers ontrafelen stap voor stap het ‘verschijnsel honingbij’ en komen daarbij steeds weer voor nieuwe verrassingen te staan. Dit boek presenteert op toegankelijke wijze de nu beschikbare kennis en de vaak baanbrekende inzichten die de afgelopen jaren door topexperts, zoals auteur Jürgen Tautz, zijn verkregen. De vele unieke foto’s van Helga Heilmann geven de toeschouwer een nieuw beeld van dit evolutionair zo succesvolle dier

Een belangrijke informatiebron voor biologen, imkers, bijenhouders, landbouwers, natuur- en insectenliefhebbers.

‘Het bijenvolk lijkt op een toverbron; hoe meer je eruit drinkt, hoe rijker hij vloeit’, schreef Karl von Frisch, de bekende honingbijexpert treffend. Laaf u dan aan deze bron!

In herdruk - verschijnt eind mei 2014 Baanbrekende inzichten in het leven van honingbijen Presenteert op toegankelijke manier actuele kennis van honingbijen en baanbrekende inzichten in hun leven en gedrag. De vele unieke foto’s geven een fascinerend beeld van deze evolutionair gezien zo succesvolle insecten. Honingbijen hebben de mens altijd geboeid. Als leverancier van honing, als grootmeesters in het organiseren van complexe sociale koloniën en als architecten van indrukwekkende raatconstructies. En dankzij hun enorme prestaties bij het bestuiven van landbouwgewassen zijn bijen voor de mensheid volstrekt onmisbaar. Des te alarmerender zijn recente ontwikkelingen van toenemende bijensterfte wereldwijd. Wat zijn toch de geheimen van dit fascinerende insect? Topexperts ontrafelen stap voor stap het ‘verschijnsel honingbij’ en komen daarbij steeds weer voor nieuwe verrassingen te staan. ‘Honingbijen’: een boeiend standaardwerk voor bijenliefhebbers, landbouwers, imkers en entomologen. ‘Het bijenvolk lijkt op een toverbron; hoe meer je eruit drinkt, hoe rijker hij vloeit’, schreef Karl von Frisch, de bekende honingbijexpert treffend. Laaf u dan aan deze bron!