MeijsNatuurBoeken

Specialist in wilde flora en fauna

Details

In winkelwagen plaatsen
Titel Heidebeheer - heidelandschappen en beheer - flora en fauna, Moderne methoden in een eeuwenoud landschap
AuteursJap Smits, Jinze Noordijk
Uitgever 
Prijs € 22,95
TaalNederlands;
Jaar van uitgifte2013 sept.
ISBN978-90-5011-462-2
176 pagina′s

Uitverkocht in boekvorm, binnenkort verkrijgbaar als e-book

Beheer van heidebiotopen - grotere biodiversiteit - nieuwe benadering

Waardevolle kennis uit onderzoek en praktijk op een toegankelijke manier gebundeld. Alles over diverse heidebiotopen en het bijbehorende beheer. Ook minder gangbare beheervormen komen aan de orde, zoals branden, aanleg van akkers en visgraatplaggen, evenals de effecten op flora en fauna. Een rijk naslagwerk voor natuurbeheerders en vrijwilligers.

Auteur Jap Smits, boswachter bij Staatsbosbeheer, en Jinze Noordijk, bioloog bij EIS-Nederland, bundelen kennis uit beheer en wetenschap op een degelijke, leesbare manier. De auteurs delen een passie voor insecten en streven naar behoud van onze natuur, in al zijn vormen en hoe klein ook.

Dit boek behandelt diverse heidebiotopen en het bijbehorende beheer. Ook minder gangbare beheervormen komen aan de orde, zoals branden, aanleg van akkers en visgraatplaggen. De effecten op flora en fauna lopen als een rode draad door de tekst.

Natuurbeheerders en vrijwilligers kunnen door deze publicatie profiteren van alle kennis over heidebeheer die in de loop van de tijd is opgebouwd.

Dit boek hoort bij een nieuwe reeks handleidingen voor natuurbeheer

Trefwoorden: heidelandschappen, heideherstel, cultuurlandschap, heidecult, landschapsonderhoud, heidebiotopen, stuifzandherstel, heidesoorten, heidebeheer, visgraatplaggen