MeijsNatuurBoeken

Specialist in wilde flora en fauna

Details

In winkelwagen plaatsen
Titel Het leven van paddenstoelen en schimmels, ecologie, biologie en nut - 800 unieke beelden - verbazingwekkende verschijningsvormen
AuteursPetersen, Jens H.
Uitgever 
Prijs van: € 29,95 voor: € 19,95
TaalNederlands;
Jaar van uitgifte2013 maart
ISBN978 9050 11 453 0
268 pagina′s

Overal om ons heen wemelt het van de paddenstoelen en schimmels. Niet alleen in bos en veld, maar ook in onze huizen, op ons lichaam en in ons eten – en dan meestal in een vorm die je niet ziet, bijvoorbeeld schimmeldraden of microscopisch kleine sporen. Ze leven verborgen en mysterieuze levens, intiem vervlochten met die van andere levende wezens. Ze verschijnen en verdwijnen op de meest onverwachte manieren, plekken en momenten.

Het Leven van Paddenstoelen en Schimmels brengt dit verborgen koninkrijk schitterend in beeld. Van geleizwammen tot boleten en van roest tot hoedjeszwammen: alle bekende en minder bekende groepen passeren de revue.

Het boek bevat meer dan 800 prachtige kleurenfoto's, begeleid door luchtige, bondige teksten. Die beschrijven niet alleen de vorm en levenswijze van de soorten, maar ook manieren waarop mensen ze gebruiken of ermee te maken krijgen.

Het Leven van Paddenstoelen en Schimmels is een zinnenprikkelende ontdekkingsreis door deze onbekende wereld. Het is een handig naslagwerk voor wetenschappers, natuurbeheerders en studenten, maar daarnaast een verrassende inspiratiebron voor wandelaars, natuurliefhebbers en onderwijsprofessionals.

Jens H. Peterson is een Deense schimmeldeskundige en fotograaf. Hij doceerde meer dan twintig jaar aan de Universiteit van Aarhus en publiceerde diverse publieksboeken over paddenstoelen.